مایکروسافت برای ویندوز ۱۱ حالت کارآمدی (efficiency mode) برای نگه داشتن برنامههایی که نیاز بیشتری به استفاده از CPU ،GPU ،RAM یا … دارند، طراحی کرده است. این ویژگی سبب شده است تا به باتری لپ تاپ فشار کمتری وارد شود و عمر مفید آن افزایش یابد.
برای این منظور در task manager یک ویژگی هوشمندانه جدید برای محدود کردن برنامههایی که از CPU ،GPU ،RAM و … استفاده زیادی می کنند، اضافه شده است. این کار میتواند به ویژه به کاربران لپ تاپ کمک کند تا عمر باتری بیشتری را از دستگاه خود دریافت کنند.
با این حال، تاکنون، این عملکرد جدید فقط در حد پیش نمایش بوده است. بیلد ۲۲۵۵۷ ویندوز ۱۱، هفته گذشته برای Insiders منتشر شد. این ورژن شامل یک task manager اصلاح شده و همچنین تعدادی ویژگی مفید دیگر است.
task manager قبلاً یک طراحی مجدد کوچک برای مطابقت با ظاهر شیک و مدرن ویندوز ۱۱ دریافت کرده بود. نوآوری بزرگ در بیلد ۲۲۵۵۷ کارایی بالایی دارد.
ایده اصلی این عملکرد از اینجاست که در Task Manager تشخیص دهد که کدام برنامه از منابع سیستم بالایی (CPU، GPU ، RAM یا همه) استفاده میکند و به جای بستن کامل آنها، فقط آنها را محدود میکند.
در خصوص نحوه عملکرد این ویژگی، مایکروسافت توضیح میدهد که برنامه آسیب رسان به انتهای لیست اولویت برای توزیع منابع سیستم در حین توزیع منتقل میشود. بنابراین آن برنامه محدود میشود و بار روی رایانه شخصی کاهش مییابد. در عین حال مصرف برق نیز کاهش مییابد.
برنامهها و سرویسها در حالت کارآمدی (efficiency mode) با یک نماد برگ کوچک علامتگذاری میشوند، در حالی که برنامههای متوقف شده نماد pause را دارند.
برخی از فرآیندها، مانند سرویسهای مهم ویندوز، را نمیتوان در حالت کارآمدی قرار داد، در غیر این صورت ممکن است سرعت سیستم کاهش یابد یا تأثیر نامطلوبی بر آن بگذارد. در این حالت، عملکرد مربوطه به سادگی خاکستری می شود تا آسیبی به آن وارد نشود.
حالت کارآمدی جدید بایستی برای کاربران ویندوز ۱۱ مفید باشد چونکه رایانهشان به دلیل برنامههای زیاد به کندی اجرا میشود. این قابلیت به آنها این فرصت را میدهد که به جای بستن کامل آنها، آنها را محدود کنند.
همانطور که در ابتدای این خبر ذکر شد، این قابلیت به ویژه برای لپتاپهای ویندوز ۱۱ بایستی مفید باشد. در زمانی که برنامههای سنگین نه تنها سرعت سیستم را کاهش میدهند، بلکه مصرف باتری را نیز افزایش میدهند. از آنجایی که تاثیر چنین برنامههایی را میتوان با efficiency mode کاهش داد، این امر منجر به عمر طولانی باتری نیز میشود.
این مد در حال حاضر در مرحله آزمایش است و برای همه ویندوز اینسایدرها در دسترس نیست، اما به تدریج رایج خواهد شد. ظاهراً مایکروسافت میخواهد با دقت بیشتری در این زمینه وارد شود. ابتدا “بازخوردها را مشاهده کند و ببیند که این ویژگی قبل از اینکه در اختیار همه قرار گیرد، چگونه عمل میکند.”
ما انتظار داریم که efficiency mode با ویندوز ۱۱ ۲۲H2 در زمان بروزرسانی آن، یعنی در نیمه دوم سال، منتشر شود.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *