mSATA SSD (درایو حالت جامد mSATA)
mSATA SSD یک درایو حالت جامد (SSD) است که با مشخصات رابط mSATA که توسط سازمان بینالمللی Serial ATA (SATA) توسعه یافته است مطابقت دارد.
یک اس اس دی mSATA شکل کوچک تری نسبت به SSD استاندارد دارد و برای استفاده با دستگاه های قابل حمل و دارای محدودیت انرژی مانند لپ تاپ، تبلت و نت بوک طراحی شده است. اگرچه هنوز هم میتوان آنها را در لپتاپها و دستگاههای قدیمیتر یافت، اما SSDهای mSATA به طور فزایندهای با SSDهای M.2 جایگزین میشوند. دستگاه ذخیره سازی فلش mSATA SSD هنوز در محصولات تجاری مانند علائم دیجیتال، دستگاه های نقطه فروش، کیوسک های خرده فروشی و چاپگرهای چند منظوره استفاده می شود.
یک mSATA SSD تقریباً به اندازه یک کارت ویزیت است. از مزایای SSD های mSATA می توان به فرم ضریب کوچک، مصرف انرژی کمتر نسبت به SSD استاندارد، مقاومت در برابر ضربه و لرزش و قابلیت بوت و خاموش شدن سریع اشاره کرد. حداکثر پهنای باند mSATA SSD 6 گیگابیت در ثانیه (Gbps) است.
این تصویر نشان می دهد که یک کارت mSATA چگونه است.
به عنوان یک درایو داخلی حالت جامد که با ساختار سبک طراحی شده است، mSATA 50.8 mm x 29.85 mm x 4.85 mm است. این هر سه نسخه از مشخصات رابط SATA را با عملکرد درایو از ۱.۵ گیگابیت بر ثانیه تا ۶ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند.
فهرست:
درایوهای SSD MSATA برای استفاده در جایی که فاکتور شکل کوچک آنها مفید باشد – برای مثال در لپتاپهای بسیار نازک توسعه داده شدهاند. دستگاههای MSATA همچنین میتوانند بهعنوان درایو حافظه پنهان عمل کنند و دسترسی به دادهها و برنامههایی که اغلب به آنها دسترسی دارند را تسریع کنند.
نمونه هایی از دستگاه های mSATA
اگرچه اغلب با درایوهای SSD M.2 جایگزین میشوند، SSDهای mSATA هنوز در دستگاههای زیر یافت میشوند:
نوت بوک؛
سیستم های کنفرانس تلفنی;
دستگاه های GPS؛
دستگاه های مراقبت خودکار؛
سیستم های ثبت الکترونیکی بیمار؛
حافظه پنهان درایو؛
بردهای هوشمند الکترونیکی
SSD های MSATA ویژگی های زیر را ارائه می دهند:
سرعت خواندن و نوشتن می تواند به ترتیب به حدود ۵۵۱ مگابیت در ثانیه و ۳۰۴ مگابیت در ثانیه برسد. MSATA ها حداکثر پهنای باند ۶ گیگابیت بر ثانیه دارند.
گزینه های ظرفیت ذخیره سازی معمولاً از ۸ گیگابایت تا ۵۱۲ گیگابایت متغیر است، اما حافظه های SSD mSATA می توانند تا ۱ ترابایت نیز برسند که با برخی از دستگاه های ذخیره سازی امروزی قابل مقایسه است.
SSD های MSATA معمولاً به دلیل قابلیت اطمینان در ذخیره سازی داده ها شناخته می شوند و می توانند از ۱.۵ تا ۲ میلیون ساعت کار کنند. قاب های محافظ در این SSD ها همچنین مقاومت در برابر ضربه و لرزش خارجی را افزایش می دهند.
از دیگر ویژگیهای درایوهای mSATA میتوان به حفاظت از دادههای سرتاسر، گنجاندن کد تصحیح خطا و بررسیهای افزونگی چرخهای اشاره کرد.
سازمان بین المللی SATA (SATA-IO) توسعه کانکتور رابط مینی را در سال ۲۰۰۹ آغاز کرد. مشخصات mSATA در سال ۲۰۱۱ به عنوان بخشی از ویرایش ۳.۱ SATA ظاهر شد. فروشندگانی که در مشخصات mSATA مشارکت داشتند شامل Dell EMC، Hewlett Packard Enterprise، Lenovo، Samsung، SanDisk، Toshiba و STec Inc. بودند که در سال ۲۰۱۳ توسط HGST، یک شرکت وسترن دیجیتال خریداری شد.
SATA-IO در ابتدا این مشخصات را mini-SATA نامید، اما سازمان بعداً آن را mSATA نامید. مشخصات mSATA نحوه نگاشت سیگنال های SATA را بر روی یک کانکتور مینی کارت Peripheral Component Interconnect Express (PCIe) برای فعال کردن استفاده در طیف گسترده ای از برنامه ها توضیح می دهد.
مانند SATA، mSATA از مجموعه دستور Advanced Technology Attachment (ATA) برای انتقال داده ها بین یک کامپیوتر میزبان و یک دستگاه ذخیره سازی هدف استفاده می کند. تفاوت اصلی بین mSATA SSD و SATA SSD اندازه فیزیکی و کانکتور آن است. SATA در مقایسه با mSATA SSD با بدنه ۲.۵ اینچی ضخیم تر است.
یک mSATA SSD با محدودیت فرم کوچکتر، معمولاً ظرفیت ذخیره سازی کمتری نسبت به SATA SSD دارد. با این حال، سرعت خواندن و نوشتن آنها مشابه است.
کاربران می توانند SSD های mSATA را با ابزارهای نرم افزاری تست کنند. این ابزارها می توانند تعیین کنند که آیا SSD معیوب است یا خیر. اکثر ابزارهای بررسی سلامت می توانند سرعت خواندن و نوشتن متوالی و تصادفی، مصرف انرژی، سرعت انتقال فایل و عملکرد کلی را بررسی کنند.
اما هر ابزار تستی این ویژگی ها را ندارد و هر ابزار تستی نمی تواند هر SSD را تست کند، بنابراین بهتر است قبل از دانلود، توضیحات نرم افزار تست را بررسی کنید. برای مثال، Samsung Magician Software هاردهای SSD Samsung M.2 و mSATA را آزمایش می کند. این می تواند به کاربران کمک کند تا از طریق معیارهای عملکرد، اسکن های تشخیصی، بهینه سازی عملکرد و تامین بیش از حد داده ها را نظارت، مدیریت و ایمن کنند. ابزارهای نظارتی دیگری از جمله برنامه منبع باز رایگان CrystalDiskInfo در دسترس هستند.
SSD های M.2 و SSD های mSATA هر دو دستگاه های ذخیره سازی با کارایی بالا هستند که برای استفاده با دستگاه های کوچک مانند نوت بوک و رایانه های لوحی طراحی شده اند. فرم فاکتور M.2 در سال ۲۰۱۳، تقریباً دو سال پس از مشخصات mSATA ظاهر شد. M.2 برای جایگزینی فرمت mSATA توسعه داده شد. کنسرسیوم PCI Special Interest Group از فروشندگان فناوری، مشخصات M.2 را تعریف کرد.
برخی از تفاوت های SSD های M.2 و mSATA عبارتند از:
SSD های MSATA فقط از رابط SATA استفاده می کنند، در حالی که SSD های M.2 از رابط SATA یا PCIe پشتیبانی می کنند.
فرم فاکتور جدیدتر M.2 در مقایسه با SSD های mSATA که تنها در یک اندازه عرضه می شوند، اندازه های متفاوتی را ارائه می دهد. درایوهای SSD mSATA نیم اندازه نیز موجود هستند. آنها ۳۰.۱ میلی متر در ۲۶.۸ میلی متر هستند و تا ۱۵۲ مگابایت بر ثانیه زمان خواندن و ۶۴ مگابایت در ثانیه زمان نوشتن را ارائه می دهند.
SSD M.2 سریعتر است، زیرا می تواند سرعت داده را فراتر از محدودیت ۶ گیگابیت بر ثانیه mSATA SSD افزایش دهد. یک SSD M.2 مبتنی بر PCIe میتواند تا چهار خط PCIe را با سرعت هر خط تا ۱ گیگابیت در ثانیه پشتیبانی کند.
۲ SSD نیز عملکرد را افزایش می دهد. آنها از حافظه غیر فرار یا NVMe پشتیبانی می کنند که می تواند عملکرد را افزایش داده و تأخیر را در دستگاه هایی که از مجموعه دستورات ATA یا Small Computer System Interface استفاده می کنند، کاهش دهد.
اگرچه هر دو نوع SSD دارای فاکتورهای فرم کوچکی هستند، درایوهای M.2 معمولاً ظرفیت ذخیره سازی بالاتری دارند.
SSD های M.2 همچنین از SATA Express (SATAe) پشتیبانی می کنند که اتصالات SATA یا PCIe را فعال می کند. درایو M.2 مبتنی بر SATAe به میزبان می گوید که PCIe یا SATA است.
صنعت فناوری تا حد زیادی به سمت M.2 نسبت به SSD های mSATA تغییر کرده است. SSD های M.2 در دستگاه های مشتری و به میزان کمتری در سیستم های سازمانی استفاده می شوند.
یک mSATA SSD از نظر اندازه و ظاهر شبیه به کارت های mini PCIe (mPCIe) است و هر دو می توانند از نظر فیزیکی در یک اسلات mPCIe روی مادربرد قرار بگیرند. اما به اشتراک گذاشتن یک فاکتور اندازه و شکل باعث می شود که این دو اشتباه گرفته شوند.
کارتهای MPCI-e را میتوان برای اتصال آداپتورهای بیسیم، ذخیرهسازی دستگاه حالت جامد و سایر تقویتکنندههای عملکرد لپتاپ و دستگاههای تلفن همراه استفاده کرد. PCIe یک فناوری نقطه به نقطه است که در آن هر پیوند سریال دارای یک جفت سیگنال دیفرانسیل کامل دوبلکس است که به عنوان خط شناخته می شود. PCIe تا ۳۲ خط را پشتیبانی می کند، اما mPCIe تنها از یک خط پشتیبانی می کند.
mPCIe از سیگنال های PCI Express برای کارت های توسعه دسکتاپ استفاده می کند، در حالی که در مقایسه، mSATA از رابط ذخیره سازی SATA برای SSD ها استفاده می کند.
SSD های MSATA همچنین از رابط باس ذخیره سازی SATA استفاده می کنند و باید اتصال مستقیم به کنترل کننده میزبان SATA داشته باشند. در همین حال، کارت های mPCIe از PCIe و سیگنال های گذرگاه سریال جهانی پشتیبانی می کنند.
حتی اگر یک کارت mSATA را می توان در یک اسلات mPCIe قرار داد، اما آنها دستگاه های سازگار نیستند. به دلیل پروتکلهای اتصال متفاوتی که هر کدام از آنها استفاده میکنند، اگر سوئیچ شوند، به درستی کار نخواهند کرد. اما استفاده از کنترلر میزبان SATA می تواند برخی از کارت های mSATA را با اسلات های mPCIe سازگار کند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *